Як зберігати сирні сири Моцарелла зберігається від 3 до 5 днівяк і свіжі сири. Бринза може зберігатися до 2 місяців у холодильнику. Сулугуні – до 3 тижнів.

Напівтверді та напівм'які сири (чеддер, гауда) можуть безпечно зберігається приблизно від двох до чотирьох тижнів. М'які та розсольні сири (горгонзолу, брі, фета) містять більше вологи, ніж тверді, тому вони не залишаються свіжими так довго (навіть у холодильнику) і можуть безпечно зберігатися біля двух неділь.

До розсольних сирів належать бринза, сулугуні, адигейський. сир, чечив, фета та інші.

Розсільні сири (Бринза, фета, сулугуні) найкраще зберігати у спеціальній сироватці чи розсолі, помістивши їх у герметичний контейнер чи скляну банку. За таких умов розсільний сир може зберігатися біля двух неділь.