Для тимчасового зберігання його треба відразу помістити в холодильник, у відсік для фруктів, де температура становить 6-9 оС. За таких умов фрукт, якщо він ще не перезрів до покупки, збережеться днів 10–12.

В холодильнику Ананас можна зберігати і в холодильнику – це продовжить термін придатності до трьох тижнів. Якщо вибрали цей варіант, варто звернути увагу на два моменти: температуру та рівень вологості. Верхній поріг температури – 8 градусів.

Зелена шкірка говорить про незрілість плода, а бура чи бордова – про його псування. Не беріть ананас з коричневими плямами та білими борозенками. Це ознаки гнилі та плісняви.

Як має виглядати зрілий плід ананаса?

  • Шкірки – гарного солом'яно-жовтого, золотаво-жовтого кольору з червоним чи оранжевим відтінком. …
  • Верхній пучок листя (його називають "султан") – салатного, жовто-салатного кольору. …
  • Кінчики сегментів (луски) на шкірці – темно-коричневого, чорного кольору.

23 Sept 2016