Є види пахлави, які можна зберігати до 2-х місяців. Зберігаючи їх у холодильнику чи іншому прохолодному місці, куди потрапляють сонячні промені. Важливо, щоб упаковка під насолоду була герметичною.19-Dec-2020

5 днів Однак, якщо з якоїсь причини ви не можете швидко з'їсти пахлаву з шербетом, вам слід зберігати її в сухому і водночас прохолодному місці. Пахлава з сиропом, що зберігається таким чином, легко зберігається від 3 до 5 днів.

У чому полягає відмінність? Пахлава – виріб, що складається з 6-7 шарів здобного тіста, до складу якого входить сметана та яйця, з прошарками із подрібненого волоського горіха. Класична пахлава має форму ромба. Баклава ж виготовляється з прісно-шарованого тіста і складається, як мінімум, із п'ятнадцяти шарів.

Неймовірно, але факт: їсти пахлаву потрібно, перевернувши її вгору штурмом. Більшість сиропу знаходиться саме в нижній частині десерту, так що саме в такому положенні ви зможете відчути повну гаму смаку.