Продукт із дубової бочки або закритої скляної банки (якщо він зберігався при температурі до +5°С) можна їсти протягом 7-8 місяців. Якщо температура вища, то термін зберігання скоротиться стрімко – до 15 днів.Aug 17, 2022

Варення, яке пролежало більше 3 років, з кожним роком втрачатиме свої корисні властивості і, насамкінець, все-таки втратить всю користь. Але це не відноситься до варень з плодами, що містять кісточки. У кісточках є речовина, яка перетворюється на отруту, тому бажано з'їсти її за півтора роки.

Зберігати варення без варіння можна 4-5 місяців, але розходиться воно зазвичай набагато раніше, так що не хвилюйся – не зіпсується. Так само готуватися варення з полуниці без варіннятак що не бійся експериментувати з улюбленими ягодами.

Отже, абсолютна більшість банок-закаток може зберігатися протягом 3-4 років. Після виходу цього терміну вживати вміст таких консервів настійно не рекомендується. У найкращому разі вони просто зіпсуються.