Сир, ковбаси, сосиски, риба, курка та їм подібні продукти відносяться до швидкопсувних і після розкриття упаковки повинні бути з'їдені протягом 12:00. Причому за умови, що цей час їжа проведе саме в холодильнику, а не на плиті чи столі.

Найкраще тримати улюблений продукт у герметичному пластиковому контейнері. Якщо такого будинку немає, підійде харчовий папір чи крафтові пакети. У разі коли потрібно сильно збільшити термін зберігання вареною ковбаси після розтинуможна змастити палицю маслом або лимонним соком.

Після розтину продукт слід застосувати для харчування протягом двох, максимум трьох тижнів. Якщо ковбасний виріб у вакуумі, його можна зберігати довго, згідно з часом, зазначеним на етикетці (домашній продукт зберігається близько місяця).

4 місяці За умови збереження цілісності батонів ковбаса варена зберігається в холодильнику 1-3 тижні, сирокопчена – 4 місяці, напівкопчена – 10 діб, варено-копчена – 15 діб. При кімнатній температурі термін зберігання скорочується кілька разів. Вживання продуктів харчування, у яких минув термін придатності, заборонено.