Максимальний термін придатності тушонки для споживача 2 роки. А після відкриття консерви термін її становить 2-3 дні. Якщо тушонка знаходиться у залізній тарі, то після її відкриття вміст бажано викласти в іншу тару, наприклад банку або тарілку.

У домашніх умовах, природно, що найкращою тарою для заощадження тушонки є скляна чиста суха банка, що герметично закупорена металевою кришкою. На заводах м'ясо поміщають у металеві банки із запаяними краями. У другому випадку консерви зберігаються довше.

Тобто продукт залишається безпечним для вживання навіть згодом після закінчення терміну придатності. Але при цьому і температура зберігання має бути від 0 до 20 градусів Цельсія. З початку 2012 року запроваджено новий ГОСТ на консерви вищого ґатунку, де термін зберігання встановлений 5 років.