Заправлений майонезом олів'є може зберігатися 9-12 годин при температурі від -2 до +2°С. Олів'є без майонезу може зберігатися 12-18 годин за температури від +2 до +6°С. Салат, який стоїть на столі за кімнатної температури, повинен бути з'їдений протягом 3-4 годин.Jan 1, 2022

Так скільки зберігається олів'є з майонезом? До 12 години в холодильнику і вдвічі менше при кімнатній температурі — лише 6 годин. Термін придатності олів'є збільшується, якщо зберігати його у сухому вигляді, без заправки. Тоді за температури від +2 °C до +6 °C салат залишатиметься свіжим протягом 18 годин.

Зокрема, салати із сирих та варених овочів до заправки майонезом можуть зберігатися 18 годин, а після заправки – лише 12. Такий самий часовий проміжок зберігання актуальний для салатів з додаванням м'яса, птиці та копченостей. "Салати з додаванням консервованих овочів чи варених яєць після заправки – лише 6 годин.

Перша ознака зіпсованого олів'є – неприємний запах яєць, що входять до складу будь-якого салату олів'є. Відчуваєте цей запах – викидайте салат. А термін придатності — від 12 годин до 3-4 днів, але знову ж таки, багато залежить від інгредієнтів. Наприклад, якщо додасте цибулю в олів'є, то салат зіпсується набагато швидше.