Термін реалізації холодних страв у охолодженому стані має бути не більше 1 години з моменту їх виготовлення та заправки.Jan 6, 2020

Враховуючи, що після приготування та оформлення більшість страв не піддається повторній тепловій обробці, необхідно до реалізації холодні страви та закуски зберігати при температурі 6-8 °С, а влітку (травень – вересень) реалізація таких холодних страв, як холодець, паштет, дозволяється тільки за наявності …

Зокрема, салати із сирих та варених овочів до заправки майонезом можуть зберігатися 18 годин, а після заправки – лише 12. Такий самий тимчасовий проміжок актуальний для салатів з додаванням м'яса, птиці та копченостей. "Салати з додаванням консервованих овочів чи варених яєць після заправки – лише 6 годин.

· Готові до вживання страви із сирих овочів можуть зберігатися в холодильнику при температурі 4+2°С трохи більше 30 хвилин. · Виготовлення салатів та їх заправка здійснюється безпосередньо перед роздачею. Не заправлені салати допускається зберігати не більше 3 годин при температурі плюс 4+2°С.