За кімнатної температури перепелині яйця можна зберігати до 30 днів, а в холодильнику при t = від 0 до 8 °C – 60 днів. Такий тривалий термін придатності обумовлений великим вмістом лізоцими – амінокислоти, що перешкоджає розвитку в яйцях шкідливих бактерій.

Кладемо у воду і дивимось, що буде. Дуже свіже яйце спокійно лежить на дні, середньо-свіже піднімається, не дуже свіже плаває посередині, зовсім погане бовтається на поверхні як… як.. як листок у ополонці.

Справді, перепілки не хворіють на сальмонельоз, але є носіями та розповсюджувачами сальмонел, і можуть стати джерелом зараження. Тому вживати перепелині яйця без відповідної термічної обробки неприпустимо.

Перепелині також можуть обійтися без холодильника довгий час. Курячі яйця дієтичні можна зберігати без холодильника не більше семи днів; їдальня до 25 діб; миті – не більше 12 діб.