У 1 столовій ложці міститься 15 грам харчового сухого желатину (гранульованого).11 Jul 2019

Таблиця заходів порошкового желатину

1 чайна ложка1 столова ложкаГранований стакан
6 г15 г200 г

8 May 2020

Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам потрібні 10 грамів желатину, ви замочите його у 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий та листовий желатин абсолютно ідентичні, якщо мають ту саму силу желювання.

Желатин для солодощів Солодкі ласощі найкраще приготувати за наступним рецептом: у пропорції 1:5 замочити желатин у холодній рідині приблизно на півгодини. Після цього набряклий желатин Необхідно обережно розпустити на водяній бані, помішуючи його до остаточного розчинення. Доводити до кипіння суміш не можна.