Скільки ж потрібно пережовувати їжу? Багато фахівців у галузі стоматології та інших напрямів медицини дають такі рекомендації: Пережовувати їжу краще повільно та ретельно. Кожен шматок їжі потрібно розжувати близько 20 разів.

Довго жувати корисно. Чим краще і дрібніше пережована їжа, тим краще вона змочується слиною і згодом легше пересувається стравоходом. Більше того, процес травлення починається вже у роті: у слині для цього є ферменти. Зрештою, великими шматками можна, можливо подавитися.

Погане пережовування їжі – це небажане явище, яке може спричинити низку проблем. Погано пережована їжа може застрявати у горлі, що викликає неприємні відчуття та збільшує ризик задухи. Це здатне призвести до надмірного газоутворення та здуття живота.