Одне з найголовніших джерел корисних вуглеводів – незбиране зерно. Цільнозернові продукти не тільки дуже поживні та можуть зарядити енергією на весь день, вони сприятливо впливають на процес травлення і навіть сприяють профілактиці деяких захворювань ШКТ.

Додати трохи цілісних злаків: Додати цілісні злаки, наприклад ячмінь, в овочеві супи та юшки, а булгур – у запіканки або смажені страви. Паніровка з цілісних злаків: Використовуйте вівсянку або подрібнені несолодкі пластівці як паніровку для смаженої курки, риби або котлет зі свинини.

Користь злаків

  • Овес. Багатий вітамінами А, В, Е, мінеральними речовинами, клітковиною та жирами. …
  • Мал. Джерело вітаміну РР, необхідного для нормальної роботи нервової системи та ШКТ. …
  • Кукурудза. Містить амінокислоти, що сприяють омолодження організму.

Apr 9, 2020