Головна цінність У м'ясі рожевого лосося багато корисних жирних кислот омега-3, але головна його цінність не риб'ячий жир, а білок, який легко засвоюється організмом (25 г на 100 г). Саме завдяки високому вмісту білка горбуша залишає відчуття ситості, незважаючи на досить дієтичний для лососевого складу.

Особливо гарна горбуша у солоному виглядіоскільки при кулінарній обробці значна частина корисних речовин (як у всіх червоних риб) випаровується. Тому багато хто віддає перевагу саме малосолоній горбушу – Як промислового засолення, так і домашнього.

Незважаючи на те що горбуша має корисні властивості, є у неї та протипоказання:

  • індивідуальна непереносимість морепродуктів, йоду та фосфору;
  • захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка, панкреатит);
  • патології печінки та нирок, особливо сечокам'яна хвороба:
  • вік менше трьох років.

Містить вітаміни A, C, E, B1, B2, PP, насичені кислоти омега-3, фосфорну кислоту, піридоксин, кальцій, магній, фосфор, сірку, калій, мідь, йод. Калорійність – 140 до 170 ккал на 100 гр продукту.