У ній менше калорій, а вміст цінних мікроелементів набагато вищий. Існує думка, що соняшникова халва шкідлива кісткам, але це не так. Завдяки вітаміну D і магнію організм краще засвоює кальцій. Цей продукт рекомендується їсти тим, хто хоче наростити м'язову масу.Mar 22, 2018

Шкідливість соняшникової халви Халва соняшникова містить багато цукру, простого вуглеводу, надлишки якого потрібно витрачати, займаючись розумовою або фізичною працею, інакше не уникнути збільшення зайвих кілограмів.

Також ця насолода досить калорійна, її слід вживати максимум 30-50 г на добу. А в основі халви закладено карамельна маса, яка збивається з піноутворювачем (екстрактом мильного або солодкового кореня), та білкова маса (подрібнене насіння соняшника, кунжуту, горіхів або арахісу)».

Подавати халву найкраще кімнатної температури. І обов'язково спробуйте бутерброд із білого хліба, намазаного вершковим маслом, поверх якого накришений шматочок халви. Цей рецепт дала мені Ірис, господиня магазину Тавлінскі, наголосивши – "хто не їв халву з булкою та олією, той не їв халву ніколи!".