М'ясо коропа дуже багато цінними мінералами та вітамінами: у ньому містяться вітаміни РР та В12, сірка, йод, кобальт, фосфор, цинк та хром.
Харчова цінність та хімічний склад "Карп".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Вітаміни | ||
Вітамін А, РЕ | 20 мкг | 2.2% |
Ретинол | 0.02 мг | |
Вітамін В1, тіамін | 0.14 мг | 9.3% |
У коропів дуже смачне, ніжне, трохи солодкувате м'ясоале багато дрібних кісток. Якщо ви збираєтеся робити рибний фарш, можна перемолоти м'ясо коропа разом із кістками — вони не відчуватимуться.
Але головне — це смачна страва з нутрощів. Коли ви обробляєте коропа, необхідно акуратно витягнути все нутрощі, відокремити жовчний міхур, стравохід та плавальний міхур. Решту викласти в сито і промити холодною водою. Потрібно розуміти, що справді можна їсти, А від чого краще відмовитися.