М'ясо коропа дуже багато цінними мінералами та вітамінами: у ньому містяться вітаміни РР та В12, сірка, йод, кобальт, фосфор, цинк та хром.

Харчова цінність та хімічний склад "Карп".

НутрієнтКількість% від норми 100 г
Вітаміни
Вітамін А, РЕ20 мкг2.2%
Ретинол0.02 мг
Вітамін В1, тіамін0.14 мг9.3%

У коропів дуже смачне, ніжне, трохи солодкувате м'ясоале багато дрібних кісток. Якщо ви збираєтеся робити рибний фарш, можна перемолоти м'ясо коропа разом із кістками — вони не відчуватимуться.

Але головне — це смачна страва з нутрощів. Коли ви обробляєте коропа, необхідно акуратно витягнути все нутрощі, відокремити жовчний міхур, стравохід та плавальний міхур. Решту викласти в сито і промити холодною водою. Потрібно розуміти, що справді можна їсти, А від чого краще відмовитися.