У курячих лапках містяться колаген, вітаміни групи В, кальцій, цинк, селен, мідь та залізо. Холодець або заливне з курячих лапок корисні у період активного зростання та для підтримки здоров'я кісток. Гіалуронова кислота з курячих хрящ покращує стан суглобів і підвищує пружність шкіри.
До їх складу, крім колагену, входить ще хондроїтину сульфат та гіалуронова кислота, які запобігають віковій дегенерації хрящів, зберігають їх структуру, посилюють рухливість. суглобів.
Харчова цінність та хімічний склад "Курині лапки, варені".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 ккал |
---|---|---|
Вітамін В4, холін | 13.3 мг | 1.3% |
Вітамін В6, піридоксин | 0.01 мг | 0.2% |
Вітамін В9, фолати | 86 мкг | 10% |
Вітамін В12, кобаламін | 0.47 мкг | 7.3% |