Курячі шлунки містять повноцінний тваринний білок, вони багаті калієм, фосфором, цинком та залізом, у них багато фолієвої кислоти, вітаміну Е та групи В, а також поліненасичених жирних кислот.

Курячі шлунки містять білок, тіамін, залізо, ніацин, фолієву кислоту, калій, вітамін A, магній, вітаміни групи B. Регулярне вживання потрішок допомагає правильному зростанню клітин, роботі імунітету, серцево-судинної системи, синтезу амінокислот, перешкоджає анемії, появі новоутворень.

Навіть курячі шлунки, хоч і поступаються своїм субпродуктивним побратимам, не такі невинні і містять до 212 міліграмів холестерину на 100 г продукту.

Безперечна користь курячих сердець обумовлені їх досить багатим хімічним складом. До нього увійшло безліч незамінних амінокислот (валін, лейцин, лізин та ін.), Мікроелементи (магній, залізо, цинк та ін), а також вітаміни РР, А та групи В.