Склад та корисні властивості манної каші на молоці засвоюється практично повністю, не травмує стінки шлунка, оскільки містить мінімальну кількість клітковини – близько 2%Тому продукт рекомендовано вживати особам, які перенесли важкі захворювання і складні операції, в період відновлення.

– швидко перетравлюється; – легко засвоюється; – Забезпечує організм харчуванням та енергією. Тому страва становить основу лікувальної дієти при гастриті, панкреатиті, виразці та інших хворобах травної системи, а також при патологіях нирок.

Хімічні речовини у складі манки допомагають прискорити загоєння ерозій та усунути запальний процес з боку слизової оболонки. Крупа, зварена на воді без солі, цукру та олії, допомагає зняти спазми шлунка і кишечника, прискорює виведення відпрацьованих продуктів метаболізму з організму

На відміну від інших круп манка не надто багата на вітаміни. У невеликих кількостях містяться вітаміни В1, В2, РР, В5, фолієва кислота, Е, В6, кальцій, мідь, марганець, калій, цинк, фосфор, натрій, залізо і магній.