Підтримують здоров'я кісток. У цьому допомагає вітамін К, здатний регулювати рівень кальцію. Допомагають при судомах м'язів. Дослідження показують, що спортсмени, які воліють замість води пити огірковий розсіл, рідше стикаються з м'язовими судомами.

При тепловій обробці губляться практично всі вітаміни та мінеральні речовини, що знаходяться у свіжих огіркахтому особливих корисних властивостей у маринованому огірку немає. Проте, огірок маринований підвищує апетит, що має значення для тих, кому необхідно набрати вагу.

Не рекомендується є огірки людям із хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, при загостренні виразки, при гастриті, ентероколіті.

Нестача вітамінів В огірках та розсолі крім натрію міститься вітамін K (12 відсотків від добової дози) та вітамін A (24 відсотки від добової дози). При нестачі цих вітамінів може виникнути потяг до солоних. огіркам. А на оцет, який використовують при маринуванні, тягне за зниженої кислотності шлунка.