Чим корисне м'ясо осетра? У складі живильного м'яса осетра незамінні амінокислоти, вітаміни, корисні поліненасичені жирні кислоти Омега-3 та Омега-6, мінерали, фосфор та калій. Його тіло має практично м'ясний смак через присутність у рибі глутамінової кислоти — природного підсилювача смаку.12 Nov 2018

Крім смачного, дуже дорогого м'яса осетр Високо цінується за велику кількість ікри (вона становить приблизно 1/6 або 1/5 ваги риби), яка по праву вважається особливим делікатесом. У рибних відділах супермаркетів та на рибних ринках осетра можна купити у свіжому та морозивому вигляді, а також солоному, в'яленому та копченому.

У промисловому відношенні риби ці дуже цінні: Крім смачного і дуже дорогого м'яса, від них виходить значна кількість ікри, що представляє один з найбільш цінних рибних продуктів, плавальні бульбашки, що дають високої якості риб'ячий клей, і спинна струна, що вживалася в їжу під назвою візіги.

Сімейство осетрів відрізняється характерною зовнішністю та будовою. Тіло риби довге – на ньому розташовані кістяні щитки. Морда витягнута, внизу рота чотири середні вуса. Основа скелета складається з пружної хрящової хорди без хребців.