М'ясо перепелів багате вітамінами групи B та амінокислотами, білком, фосфором, калієм, міддю. Завдяки вдалому складу речовин, перепелине м'ясо вважається дієтичним та наділяється лікувальними властивостями. Це корисніша альтернатива м'ясу свійських птахів.

Перепелиний бульйон містить вітаміни А, С, D, групи, залізо, натрій, селен, незамінні амінокислоти. Перепелині м'ясо та бульйон корисні для відновлення сил, боротьби з анемією та дистрофією, зміцнення кісток та зубів.

М'ясо у перепелів дуже смачне, особливо у півників, воно ніжніше, бо вони не мчать. Курочки теж нічого, тільки вже другого року м'ясо в них стає жорстким. Цю птицю тримають в основному через яйця, теж смачні, але від курячих вони мало чим відрізняються, хіба що дрібні, але красиві.

М'ясо перепелів є надійним джерелом мононенасичених та поліненасичених жирних кислот. Він також багатий на незамінні амінокислоти, омега-6, цинк, хром, залізо, фосфор і калій. Але, перш за все, цей птах кобальт.