У ньому зустрічаються магній, кальцій, фосфор, цинк, марганець, мідь, вітаміни A, B, E, C та P. Песто покращує травлення, сприяє виведенню з організму токсинів та шлаків, надає антиоксидантну дію, допомагає боротися з вірусними захворюваннями..Feb 5, 2022

До «чорного списку» заправок при дієті потрапляють насамперед калорійні види, а також соуси з великим вмістом жиру та солі. Також заборону слід накласти на вершкові та сирні приправи та поширені песто та тар-тар.

Песто містить вітаміни групи В, A та С, а також кальцій, магній, мідь, марганець, залізо та цинк. Соусом заправляють салати, додають його в пасту, піцу, м'ясні та рибні страви, бутерброди та сендвічі. Хороший він і зі стравами, запеченими на грилі.

Соус песто є дуже жирним соусом, який містить велику кількість чистої олії. Такі соуси не можна вживати при гастриті, панкреатите, захворюваннях кишечника або підшлункової залози Так як жирна їжа в даному випадку буде перетравлюватися насилу, посилюючи захворювання.