Пшоно має ліпотропну дію, тобто перешкоджає відкладенню надлишків жиру. Крім того, пшоно здатне виводити з організму токсини та антибіотики.. Страви з пшона особливо корисні при діабеті, атеросклерозі, захворюваннях печінки, підшлункової залози, серцево-судинної та нервової системи.

Сьогодні пшоняна каша є відмінним засобом профілактики атеросклерозу, виводячи непотрібний шкідливий холестерин з організму. До того ж великий вміст у ній клітковини здатний нормалізувати роботу ШКТ. Тим, хто безуспішно бореться із зайвими кілограмами, дієта на основі пшоняної каші дасть несподівані результати.

і мідь (покращує еластичність тканин, розгладжує зморшки – важлива корисна властивість пшона для жінок). Крім того, пшоно багате на вітамін Е, який відповідає за вироблення статевих гормонів і поліпшення діяльності статевих залоз.

Пшоно благотворно впливає на нервову систему, роботу серця та судин, підвищує імунітет. Пшоняна каша вранці сприяє схуднення, підвищує працездатність та концентрацію уваги. Перловка містить білки, мінерали, вітаміни групи B та селен, який зміцнює судини.