Джон Л. Айві пояснює це тим, що сніданок дозволяє моментально відновити втрачені запаси енергії та швидко підвищує після сну рівень глюкози в крові до нормального.. Крім того, він заповнює запаси глікогену в м'язах і клітинах печінки, що позитивно позначається на працездатності.

Є дослідження, що підтверджує, що люди, які снідають, мають сильніший імунітет і не так часто хворіють. В організмі є корисні травні ферменти, що виробляються організмом саме вранці. Якщо людина не їсть вранці, їхня секреція знижується, і це може вплинути на роботу організму.

Дієтологи впевнені, що відмова від ранкового прийому їжі – одна з головних причин ожиріння. Метаболізм регулярно снідають людей на 3-4%, а у тих, хто не їсть по вранці – на 5-6% повільніше за середні показники. І саме сніданок допомагає контролювати почуття голоду упродовж дня.

Пропускаючи перший прийом їжі, ми порушуємо свій гормональний фон та біоритми. Згодом за це доводиться розплачуватись захворюваннями. Доведено, що у людей, які не снідають, повільніший обмін речовин і вони більш схильні до набору ваги.