Морква є безперечним лідером за вмістом вітаміну А. Вітаміни С та Е допомагають уповільнити процеси старіння, К – підвищує згортання крові. Калій нормалізує серцево-судинну діяльність, кальцій та фосфор зміцнюють зуби та кістки, хлор підтримує водний баланс в організмі.

На думку експерта, продукт не варто вживати при хворобах печінки, оскільки орган не дозволить засвоїти каротин. Крім того, морква не можна їсти людям з виразковою хворобою шлунка чи кишківника, а також при ентериті.

Лікарі наполягають – щодня треба з'їдати щонайменше 400 грамів овочів. Морква — у списку найкорисніших та найдоступніших. Дослідники стверджують, що містяться в моркви каротиноїди здатні знижувати ризик серцево-судинних захворювань, розвиток раку грудей і простати.