Будучи морською рибою, тріска містить необхідні нашому організму мікроелементи – фосфор, кальцій, калій, магній та багато інших. Вони зміцнюють кістки, а також покращують роботу мозку та серцево-судинної системи.. Філе тріски – один із рекордсменів за вмістом протеїну: у 100 грамах міститься близько 16 грамів білка.Aug 26, 2016

Користь печінки тріски Насправді ж найбільшу цінність у тріску представляє її жирна печінка. Вона є головним ресурсом риб'ячого жиру та його джерелом для виробництва вітамінів та добавок. Риб'ячий жир дуже корисний для організму людини, він багатий на ненасичені жирні кислоти, вітаміни А і D, омега-3 і омега-6.

Печінка тріски містить вітаміни А, D та жирні кислоти омега-3. Вітамін А – антиоксидант, який потрібен для підтримки зору та здорового імунітету. Завдяки вітаміну D кістки нормально ростуть та розвиваються. Він також підтримує м'язовий тонус та роботу щитовидної залози, підвищує імунітет.

Безпечна кількість продукту для здорової людини – 30-40 грамів на день. Добова норма ОМЕГА-3 жирних кислот міститься у 25 грамах делікатесу, а денне дозування вітаміну D – у 10 грамах. При позбавленні зайвих кілограмів слід є не більше 30 грам печінки тріски 2 рази на тиждень.