Крім того, толокно спалює жири, зміцнює імунітет, знижує рівень холестерину, позитивно впливає на ендокринну та нервову системи, покращує пам'ять. Лікарі рекомендують толокно для нормалізації обміну речовин, лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, при зниженій кислотності та туберкульозі.

Толокно використовують для приготування десертів, сирників, оладок, квасу, пиріжків з різними начинками, каш. А також додають толокно у сир, юшку, поєднують з медом, свіжою зеленню і т.д.

Толокно (кама, талкан) – товчене в ступі (традиційно) або змелене на млині (в промислових умовах) борошно, виготовлене з попередньо пропарених, висушених, злегка обсмажених і очищених зерен злаків.

Якщо схуднення є вашим серйозним наміром, то достатньо лише вживати толокно двічі перед основними прийомами їжі. Щоб приготувати напій з толокна (толокняну воду), потрібно залити дві столові ложки борошна склянкою підігрітої води, дати настоятися, перемішати і випити за 30 хвилин до обіду та вечері.