Корисні властивості яблучного компоту Пектин із яблучного компоту нормалізує роботу кишківника (калоризатор). Високий вміст цукрів та органічних кислот сприяє швидкому відновленню після фізичних навантажень. Компот із яблук корисний при недокрів'ї, гастриті зі зниженою кислотністю.

Пектини, які у цих плодах, поліпшують обмін речовин, сприяють виведенню з організму шлаків і позбавляють надлишку холестерину. Теплий яблучний відвар допомагає при гострих респіраторних захворюваннях, що супроводжуються кашлем та набряком голосових зв'язок, при хрипоті.

Це пиття, що добре вгамовує спрагу, яке можна, можливо приготувати у будь-який сезон року. Компот входить до складу дитячого, лікувального та дієтичного меню. Його можна, можливо без побоювання вживати діабетикам та вагітним. Невисока вартість дозволяє включати напій у щоденний раціон, без особливої ​​шкоди гаманцю.