Авокадо 58 мг магнію на один фрукт середніх розмірів (або близько 30 мг на 100 г) дуже непоганий результат. Крім того, в авокадо багато калію, вітамінів групи В, вітаміну К та мононенасичених жирів, вкрай корисних для серцево-судинної системи. Окрема тема – клітковина.

Їжа – найбезпечніший спосіб заповнити недолік магнію, і найкращі його джерела – приготований шпинат (157 мг на 1 склянку), бобові (1 склянка приготовленої білої квасолі містить 113 мг. магнію), насіння гарбуза (цілих 649 мг магнію в 1 склянці).

Щоб поповнити організм магнієм, у Вашому раціоні харчування повинні бути такі продукти: свіжі молоко та м'ясо, гречка, пшоно, боби, морква, шпинат, картопля. А також: абрикоси, персики, банани, малина, полуниця, ожина, кунжут, горіхи.