Чемпіон зі змісту B12 яловича печінка. У 100 г незамороженого продукту його вміст коливається не більше 80–130 мкг, а замороженому стані падає до 50–80 мкг. Слідом йдуть свиняча печінка – 60 мкг, а потім яловичі нирки, в 100 г яких може міститися від 20 до 50 мкг ціанокобаламіна.Aug 25, 2021

Вітамін В12 міститься в основному у продуктах тваринного походження, таких як:

  • м'ясо – яловичина, куряче філе;
  • субпродукти – печінка та нирки;
  • морепродукти – молюски;
  • риба – форель, лосось, тунець;
  • молочні продукти – молоко, йогурт, сир;
  • яйця.

Aug 7, 2022

Необхідно включати продукти харчування, багаті на вітамін О 12: яловичина, субпродукти, яйця, молоко, сир, зелені листові овочі. Як допоміжний засіб можуть виступати страви та продукти з високим вмістом аскорбінової кислоти: червоний перець, чорна смородина, шипшина, цитрусові.

Вітамін В12 міститься в основному в продуктах тваринного походження, таких як м'ясо (яловичина), субпродукти (печінка та нирки), морепродукти (молюски, сардини, тунець), риба (форель, лосось), молочні продукти (молоко, йогурт, сир) та яйця. Також їм збагачують пластівці, дріжджі та рослинні замінники молока.