Наливати напій у сніффтер (коньячний келих), Заповнюючи лише його широку частину. Інакше складно вловити нотки аромату. 2. Пити бренді маленькими ковтками у вузькому колі близьких людей. 19 жовтня 2012

Коньячна чарка Для подачі в чистому вигляді – коньяку, бренді, кальвадос. Келих для коньяку 200 – 350 мл, але прийнято заповнювати одну четверту і пити маленькими глоточками. Інша назва: Бренді гласс, сніфтер, балон, коньячний келих.

Запивати бренді прийнято, щоб зменшити міцність напою. Але саме запивати цей алкоголь не рекомендовано. Якщо хочеться знизити градус, краще розбавити його соком, тоніком, мінеральною водою, фрешем з апельсина або винограду в пропорціях 1:1.

Брендіколи – це коктейль на основі бренді, За міцністю 8%. Класичний склад – бренді і коли, у співвідношенні 1:5, але для смаку іноді додають лимон, яблука, палички кориці і навіть молоко. Подається у високому коктейльному келиху – хайбол.