Подають пунш в великої порцелянової чашізвідки потім розливають у келихи по 200 мл. Важливо! Не слід вливати в ром або коньяк гарячу воду, інакше при їх взаємодії випаруються всі ароматичні та ефірні речовини. Готовий уже напій треба підігрівати до 60 градусів.
Пунш прийнято подавати у великих чашах із черпаком, щоб кожен міг налити собі, скільки йому потрібно. Не зайвим буде використання підставки з свічкою, що гріє, особливо, якщо напою багато. Скляна каструля з грогом або глінтвейном, що підсвічується знизу свічкою, стане чудовою прикрасою столу.
У Бразилії пуншем називають мікс білого вина та персикового соку. У Мексиці є два види пуншу: традиційний ponche на основі рому та agua loca (“божевільна вода”) ― популярний серед студентів напій із безалкогольного фруктового напою, тростинного цукру та мескалю чи текіли.
Склад та корисні властивості пуншу Мед, який також входить до складу пуншу, має протизапальну та антибактеріальну дію, надає сили, заспокоює та надає тонізуючий ефект. Натуральні соки, що входять до цього напою, поповнять організм додатковою порцією вітамінів.