Горілка подається в чарках Чарки наповнюються на дві третини, але якщо гість забажає, то можна і налити цілу.
Чим закушують горілку: 5 відповідних гастрономічних поєднань
- Солона риба У олії чи сметані, копчена чи в'ялена – до горілці можна подати будь-яку рибу. …
- Морепродукти Дуже незвичайна закуска, якщо говорити про горілці. …
- М'ясо …
- Солоння …
- Ікра …
- Міні-рулети з сьомги та сиру.
- Паштет з бекону та грибів.
- Тарталетки з шинкою та імбиром
Горілку краще пити із 50-ти грамових чарок залпом. Спочатку потрібно глибоко видихнути, потім зробити ковток наступного вдиху. Після цього знову глибоко видихнути, позбавляючись пари спирту, і піднести до носа шматочок ароматного хліба щоб «занюхати» випите.
В Росії горілку найчастіше п'ють у чистому вигляді, з невеликих чарок (стопок), під гарну, ситну закуску. Класичними парами до горілці вважаються мариновані та солоні овочі, копчена риба та ковбаси, в'ялене м'ясо, традиційні страви російської кухні.