Готують жульєн традиційно в кокотницях – Невелика порційна металева каструлька з довгою ручкою. Саме в ній жульєн і подають, прикріпивши на ручку паперовий ковпак, щоб не обпектися. І не забувайте про підставальну тарілку під кокотницю.
Жульєн подавай обов'язково у гарячому вигляді. Для кожного використовуй порційно невелику кокотницю. На тарілочку застели гарну різьблену серветку, на неї постав саму кокотницю, щоб не обпектися, одягни на її ручку папільотку або оберни серветкою.
Тобто, слідуючи логіці вживання термінів, те, що ми звикли називати жюльєном з куркою та грибами під сиром, насправді — фрікасі з грибів та курки під сиром. До того ж, термін «Жульєн» позначає механічний спосіб підготовки інгредієнтів, а «фрікасі– метод приготування вже підготовлених інгредієнтів.
сир гауда Сир в жульєне Щоб приготувати жульєн з куркою, ви можете використовувати будь-який твердий сир, але краще всього підійде сир гауда. Проте й інші тверді сири на ваш смак будуть дуже гармонійно поєднуватися з куркою та грибами, запеченими під сиром.