П'ють лікер з коньячних келихів або вибирають олд-фешн (схожі на склянки для віскі). Самбука відмінно поєднується з міцними напоями і соками, тому її використовують у різних коктейлях. Особливо добре поєднується напій із кавою, кавовими лікерами. Як правильно подавати самбуку? Mar 13, 2019

Самбуку наливають у першу склянку, підпалюють її, а потім переливають у другу і накривають тим, що звільнився. Таким чином склянка, що знаходиться зверху, почне збирати пари напою, що горить. Напій вважається готовим до вживання відразу ж, як згасне полум'я.

Запивають, якщо треба, лимонним соком. Лікер самбука є популярним інгредієнтом шаруватих шотів, таких як «Пухлина мозку», «Хіросіма». Самбуку можна пити з крижаною водою як освіжаючий літній напій з анісовим смаком.

Гаряча самбука – Звичайна справа на веселих вечірках. Вогонь не особливо впливає на смакові якості лікеру, але все це виглядає дуже ефектно. Втім, італійці вважають, що підпалювати самбуку – блюзнірство. Стопку наповніть напоєм.