Пастеризація – це нагрівання органічної рідини (молока) до такої температури, при якій гинуть вегетативні форми мікроорганізмів (насамперед хвороботворних), але при цьому не відбувається глибоких змін біологічних та фізико-хімічних властивостей молока, його білків, вітамінів, а також запаху, кольору, смаку.

Пастеризація – процес знищення вегетативних форм мікроорганізмів (крім термофільних) у рідких середовищах, харчових продуктах шляхом одноразового та нетривалого їх нагріву до температур нижче 100 °C, зазвичай шляхом нагрівання найчастіше рідких продуктів або речовин до 60 °C протягом 60 хвилин або при температурі 70 – …

Пастеризація молока – це технологія знезараження молока та продовження терміну його зберігання, яка полягає в одноразовому нагріванні рідини на певну температуру певний час.

Ціль пастеризації: Підвищити збереження якості молочних продуктів шляхом знищення псування мікроорганізмів та ферментів, які сприяють зниженню якості та терміну придатності. молока.