Кращими джерелами вітаміну С є овочі та фрукти, ягоди, соки; шипшина, обліпиха, паприка, чорна смородина, ожина, полуниця, цитрусові, червона смородина, капуста, броколі, цибуля, брюква, аґрус, малина, помідори, цвітна капуста.

7 продуктів, що містять найбільшу кількість вітаміну C

  • Шипшина. Його можна вживати у сухому чи свіжому вигляді. …
  • Червоний болгарський перець. …
  • Смородина. …
  • Обліпиха. …
  • Яблука. …
  • Петрушка. …
  • Брокколі, брюссельська капуста, цвітна капуста.

Продуті, багаті вітаміном С:

  • шипшина, солодкий перець,
  • смородина, обліпиха,
  • петрушка кріп,
  • капуста брюссельська, білокачанна або цвітна,
  • картопля, помідори,
  • яблука, ананаси, цитрусові.

Симптоми включають втому, депресію, дефекти сполучної тканини (гінгівіт, петехії, висипання, внутрішні кровотечі, погане загоєння ран). У немовлят та дітей може порушуватися зростання кісток. Діагноз зазвичай ставиться з урахуванням клінічних даних. Лікування полягає у призначенні вітамін А Зорально.