Кращими джерелами вітаміну С є овочі та фрукти, ягоди, соки; шипшина, обліпиха, паприка, чорна смородина, ожина, полуниця, цитрусові, червона смородина, капуста, броколі, цибуля, брюква, аґрус, малина, помідори, цвітна капуста.
7 продуктів, що містять найбільшу кількість вітаміну C
- Шипшина. Його можна вживати у сухому чи свіжому вигляді. …
- Червоний болгарський перець. …
- Смородина. …
- Обліпиха. …
- Яблука. …
- Петрушка. …
- Брокколі, брюссельська капуста, цвітна капуста.
Продуті, багаті вітаміном С:
- шипшина, солодкий перець,
- смородина, обліпиха,
- петрушка кріп,
- капуста брюссельська, білокачанна або цвітна,
- картопля, помідори,
- яблука, ананаси, цитрусові.
Симптоми включають втому, депресію, дефекти сполучної тканини (гінгівіт, петехії, висипання, внутрішні кровотечі, погане загоєння ран). У немовлят та дітей може порушуватися зростання кісток. Діагноз зазвичай ставиться з урахуванням клінічних даних. Лікування полягає у призначенні вітамін А Зорально.