За статистикою пабів, 75% відвідувачів віддають перевагу саме нефільтрованому пиву. Але чим нефільтроване пиво відрізняється від звичайного? Воно не піддається обробці (фільтрації, пастеризації, консервації як звичайне пиво), тому є натуральним і корисним. Тому його ще називають живим. 25, 2016

Нефільтроване пиво — Пастеризація, що не пройшла процедуру, тобто «живе». У нього яскраво виражений смак, насичений аромат, а головне є складові, які досить корисні для людини.

У складі “живого” пива є колосальна кількість вітамінів та мікроелементів (у 10 разів більше ніж у його фільтрованому побратимі). Насичене, нефільтроване питво має яскравіший смак і виражений аромат, більш калорійно, ніж фільтрований напій.

Під час обговорення користі, про шкоду нефільтрованого пива забувати не можна. Негативна дія на організм обумовлена ​​наявністю алкоголю. При зловживанні знижується мозкова активність, порушується моторика, руйнівний вплив піддається печінку.