Отже, найголовнішою і основною візуальною відмінністю глека від графіна є ширина шийки: тонка і довгаста – у графина і широка – у глека. Більш незначною, але все ж таки ще однією відмінністю, є матеріал, з якого виробляють ці судини.
Графін відрізняється від глека тим, що у нього немає носика для наливання та ручки. Він має форму, що нагадує пляшку (хоча часто з великими варіаціями) і обов'язково закривається пробкою. У них може подаватися горілка або віскі, а також існують графини для води, соку та вина.
Штоф – спочатку одиниця виміру кількості вино-горілчаних напоїв. Звідси ж походить і назва судини. Класичний штоф має чотиригранну форму з коротким шийкою та пробкою. У кришталевому штофі міцний напій буде переливатися через відбиття та заломлення світла в алмазних гранях штофу.
У ті часи штофи виготовлялися із зеленого скла та мали сплющену прямокутну форму. Сучасні графини для горілки виготовляються переважно з прозорого скла або кришталю. У графини, як і в штофи, наливають винно-горілчані напої. Різниця лише тому, що й обсяг може бути від 1 літра до 2,5.