Чача значно відрізняється від коньяку навіть до смаку. Зрозуміло, відрізняється процес виробництва: Чача готується на основі виноградної макухи або безпосередньо винограду. Коньяк же (якщо він справжній) переганяється із вже готового вина.

Чача – це не горілка, у кавказькому напої використовується виключно фруктово-ягідна основа. Деякі помилково вважають напій різновидом самогону, але це не так. Він виробляється без додавання цукру та дріжджів, тому, по суті своїй, самогоном не є.

Чача має тонкий аромат вихідного винограду. Це міцніший напій (55—60 % об.), ніж більшість видів бренді, віскі та горілки, що слід враховувати при дозуванні.

Який смак чачі Подібно до всіх виноградних і фруктових дистилятів, традиційний грузинський міцний алкоголь має м'який терпкуватий. смак. При цьому класичний виноградний напій має приємний родзинковий смак, особливо яскраво виражений у жовтої. чачі.