Різні назви цих продуктів обумовлені способами їх приготування та тим, що урюк, як правило, сушиться разом із кісточкою, а курага без неї. При цьому урюк має більш насичений коричневий відтінок шкірки і готується виключно природним способом на свіжому повітрі.

Натуральна курага як правило спокійного золотисто-жовтого або коричневого відтінку з матовою шкіркою. Урюк – Це теж в'ялений абрикос, але з кісточкою. Найчастіше він сушиться прямо на дереві: плід висить на гілці до зневоднення.

Курага з кісточкою (Урюк) – користь У їх складі сконцентровано велику кількість магнію, тому їх варто вживати людям, які страждають на недокрів'я та гіпертонію. Крім того, сушений абрикос з кісточкою надзвичайно багатий на натуральні рослинні волокна, необхідні організму для якісного очищення кишечника.

Урюк (Узб. Урик) – по суті той же абрикос, але середньоазіатські його сорти мають деякі видові та смакові відмінності. В Узбекістані урюком називають дрібніші сорти, а абрикоси – великі та красиві плоди.