Аджарулі випікають у духовці, а за кілька хвилин до готовності розбивають усередину яйце. А ось у гвезелі – гурійських хачапурі – теж використовується яйце, тільки не сире, а варене. У корж разом із сиром поміщаються зварені яйця, які порізані навпіл або вздовж.Apr 21, 2020

Аджарське хачапурі (ачарулі/аджарулі) — у формі човника з сиром, олією та яєчним жовтком у середині Мегрельське хачапурі (мегрулі) – схожі на імеритинське, але з додаванням зверху сиру

Аджарська човник Вважається, що таким хачапурі у формі човника пригощали моряків, коли ті ступали на берег. Грузини люблять розповідати гарні історії за столом, але цій легенді хочеться вірити — близькість моря обґрунтувала форму ачарулі (хачапурі по-аджарськи).

Аджарулі – традиційна страва Аджарії, в якій тісто формується у відкриту форму гондоли з начинкою всередині.