«Гліцерол» та «гліцерин» це просто різні назви однієї і тієї ж речовини. Гліцерин входить до складу практично всіх жирів, тому що він становить «кістяк» тригліцеридів, основної молекули жирів та олій.

Гліцерин буває технічний та дистильований. Технічний гліцерин або гліцерол, як його називають у Європі, містить до 85 % основної речовини, а решта вмісту — домішки (зола, метанол, вода тощо).

Відповідь буде такою: за своїм хімічним складом це одна і та ж в'язка речовина, безбарвна і солодкувата на смак з аналогічними властивостями. Чому виникла різниця в назвах? Зважаючи на все, ця відмінність була обумовлена ​​сферою застосування.

Синоніми: гліцерол, пропантріол-1,2,3, Е422.