Кагор – вино, градуси якого становлять ту ж цифру, що і відсоток солодощі – не менше 16. Винороби називають "16/16" формулою справжнього кагору. На етикетці має бути написане вино десертне. Напій, що класифікується як «їдальня солодке вино» кагором бути не може.Dec 24, 2018

Найбільш якісні кагори відрізняються ошатним темно-рубіновим забарвленням, повнотою, м'якістю, бархатистістю, тонкими какао-шоколадними тонами у смаку та букеті. Вино має подаватися при температурі +18°С у келиху тюльпаноподібної форми. Кагор універсальний для різної гастрономії.

Кагор має тонізуючий ефект на організм, допомагає впоратися з тромбофлебітом, атеросклерозом. Регулярне вживання вина благотворно позначається на всій серцево-судинній системі, але необхідно не зловживати напоєм. Доказав свою ефективність кагор та у боротьбі з холестерином.

Але з колишнього різноманіття продукції, крім ігристих, у нас залишилися лише «Кагор», Коньяк, що став дивіном, і херес, перейменований в шервін (доля одного підприємства).