Це коржі з начинкою із гострої квасолі. Іноді його називають різновидом рачинського хачапурі. Хабісгіні (осетинський «хачапурі») – тонкі та великі за діаметром коржики з начинкою з картоплі сиру та яйця. Кубдарі (сванський «хачапурі») – коржик з начинкою з рубаного м'яса.Oct 25, 2021
Аджарулі або сирний коржик по-аджарськи – один із самих смачних та відомих різновидів хачапурі, представлена у вигляді човника, наповненого сиром та яйцем. При приготуванні важливим є наступний момент: білок яйця повинен бути готовим повністю, тоді як жовток – залишатися сирим.
Мегрельський та імеретинський хачапурі відрізняються лише одним інгредієнтом – перший обмежується начинкою з імеретинського сиру, а другий додається ще і сир сулугуні.
10 видів хачапурі Все про національне надбання Грузії
- Ачарулі чи по-аджарськи Мабуть, найвідоміший вид хачапурі, рецептом якого зі світом поділилися жителі Аджарії …
- Імерулі Або імеретинський хачапурі. …
- Мегрулі або по-мегрельськи.
- Кубдарі …
- Піновані …
- Рачили …
- Які …
- Гарулі