Тулуб кільки порівняно маленьке і з боків більш сплющене, а в анчоусів тулуб подовжений з темно-синім відтінком зверху, а знизу – з білуватим відтінком. Інша відмінність між кількою та анчоусами – у вмісті жирів. Анчоуси більш багаті на жири і під час посолу немає необхідності додавати пекучих спецій.

Замінити анчоуси можна кількома пряного посолу, а якщо потрібен легкий тон, то й зовсім звичайній, «робоче-селянській». Можна, можливо так само замінити анчоус тайським чи в'єтнамським рибним соусом.

Європейський анчо́ус, або хамса (лат. Engraulis encrasicolus) – вид риб із сімейства анчоусових (Engraulidae).

Тому вони дорогі, Що ловлять їх біля берегів Японії у тому числі. А тому в анчоусах може бути багато цінної та дорогої радіоактивної сировини. Ось його й треба окупити. ЧОМУ БАНОЧКА СОЛОНИХ АНЧОУСІВ 50 грам У ОЛІЇ КОШТУЄ У ЧОТИРИ РАЗИ ДОРОЖЧЕ тунця, скумбрії та ін.