Ізолят – це найбільш очищена форма концентрату, тому коштує вона дорожче. У процесі мікрофільтрації видаляється більшість лактози і жирів, а відсоток білка досягає 97% (залежно від жорсткості обробки). Організм легко його засвоює приблизно за 3-4 години.

Чим відрізняються і що краще? Основні відмінності між сироватковим концентратом і ізолятом: В концентраті є лактоза, тому він протипоказаний людям з її непереносимістю. Ізолять дорожче коштує і може не містити багато корисних пептидів.

Ізолять сироваткового протеїну має високу концентрацію протеїну (90-95%) і містить дуже невелику кількість (якщо взагалі містить) жирів, лактози та мінералів. Зміст протеїну в концентраті сироваткового протеїну може різнитися не більше 25-89%. Однак більшість таких концентратів містять 80% протеїну.

Ізолять сироваткового протеїну – компонент, який дозволяє швидше позбутися надлишків жиру та досягти гарного рельєфу. Такий продукт рекомендований не лише професійним бодібілдерам напередодні змагань: все частіше його пропонують тим, хто шукає оптимальне харчування для схуднення.