Основна відмінність пароконвектомату від конвекційної печі – універсальність. Його можна застосовувати практично у всіх випадках – для приготування будь-яких страв, виконання будь-яких завдань. З конвекційною піччю такий підхід не працює.21 Feb 2020

Режим конвекції ідеальний для приготування ніжного філе, котлет із хрусткою скоринкою, здобних булочок. Потік гарячого повітря обволікає з усіх боків продукт, що готується, миттєво пов'язує м'ясний білок, запобігаючи тим самим виходу м'ясного соку.

Пароконвектомати призначені для приготування гастрономічних страв у сфері громадського харчування (ресторанах, кафе, їдалень), а конвекційна піч – для випікання хлібобулочних виробів.

Пароконвектомат – це універсальна піч, що поєднує два методи приготування: примусову конвекцію та обробку парою. Режим конвекції (циркуляції тепла від нагрівальних спіралей за допомогою вентилятора) можна використовувати для випікання хліба або смаження м'яса.