У ковша лише одна ручка, а сотейники оснащують двома.17-Aug-2020

Ківш — один із найзручніших видів кухонного посуду. З його допомогою можна швидко закип'ятити воду, розігріти молоко або першу страву, приготувати молочну кашу або гарнір із круп, відварити яйця до сніданку.

Іноді в ковші набагато зручніше обробляти продукти термічно, ніж у каструлі. У ньому можна гасити м'ясо, гриби або готувати овочеве рагу, кашу, молочні страви, десерти, кисіль, какао. У ковші краще виходять соуси. У ньому можна подавати напої на стіл та акуратно переливати в склянки.

Чим відрізняється сотейник від каструлі: потовщеним дном; широким функціоналом; матеріалом виготовлення (наприклад, емальованими бувають тільки каструлі, але не сотейники). Він може мати довгу ручку або дві короткі, зустрічаються комбіновані моделі.