Відмінності в технології виробництва вин Апсни та Лихни невеликі. Головне полягає в тому, на якій стадії збирають виноград.. Для вина Апсни сорт Сапераві знімають з лози, коли ягоди досягнуть максимально можливої ​​цукристості іноді до 26%.

Червоні абхазькі вина

  • "Лихни" – мабуть, саме відоме вино Абхазії. …
  • "Радеда" – червоне сухе вино нової хвилі зі 100% винограду ізабелла.
  • "Апсни" – ще одне знамените вино Абхазії, Виробляється вже більше 40 років. …
  • "Амра" – червоне вино з різних сортів винограду, легке та гармонійне.

Назва цього вина – «Лихни» походить від назви однойменного села в Абхазії, яке у 1808—1864 роках було резиденцією абхазьких правителів та столицею Абхазького князівства. Випуск вина розпочався 1962 року на Сухумському винному заводі, який наразі належить компанії «Вина та води Абхазії».

Серед вин, які можна купити в магазині, найпопулярнішими вважаються: серед червоних: сухе «Радеда» (з сорту ізабелла), напівсухе «Амра» (з купажів добірних червоних виноматеріалів), напівсолодке «Апсни» (з сортів каберне та сапераві), напівсолодке « Лихни», напівсухе «Ешера» та сухе «Чегем».